Alternatieve herstel-bevorderende
therapieën

De wisselwerking tussen lichaam en geest

Je fysieke en je mentale gezondheid zijn nauw verbonden met elkaar. Stress en leefstijl spelen een belangrijke rol in de kans dat je klachten ontwikkeld. Leren ontspannen kan als onderdeel van de behandeling een heilzaam effect hebben. Revanu kan ook helpen om leefstijlpatronen te doorbreken die snel fit worden in de weg staan. Met respect voor jouw situatie.

Mindfulness

Met Mindfulness word je bewust van automatische gedachtestromen en leer je je aandacht meer in het hier en nu houden. Bij Revanu werken we met Jacobson, geleide visualisatie en Chi Quong. Dit kan individueel of in groepsverband.

Leefstijlcoaching

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gericht op het begeleiden van mensen die gezonder willen leven. Leefstijlcoaching gaat over positieve gedragsverandering. Mensen die geen ernstig overgewicht hebben, regelmatig bewegen, niet roken, matig alcohol drinken en de dagelijkse uitdagingen van het leven kunnen hanteren, leven gemiddeld zeven jaar langer en blijven ook langer gezond. Natuurlijk weet je zelf wel wat hiervoor nodig is en toch is het heel moeilijk om patronen te doorbreken en een gezondere leefwijze aan te leren. Leefstijlcoaching helpt je daarbij. Het is een ondersteunende, motiverende en positieve begeleiding met als uitgangspunt jouw doel. Met respect voor jouw situatie gaan we op zoek naar mogelijkheden om jouw gezondheid te verbeteren.

Pilates

Pilates is een trainingsvorm waarbij ingegaan wordt op de diepere spieren, flexibiliteit, balans, coördinatie en een juiste houding. Het is vernoemd naar de Duitse uitvinder Joseph Pilates, die na de eerste wereldoorlog met deze trainingswijze gewonde soldaten hielp te herstellen. Pilates is voor iedereen geschikt en is een veilige manier van trainen. Het doel is om het lichaam sterker en soepeler te maken en in elke les worden de 6 Pilates principes toegepast: Concentratie, Centrering (ingaan op de dieper gelegen spieren), Controle, Ademhaling, Precisie en Flow. Pilates heeft ook een gunstig effect op stress, doordat het brein zich focust op de manier van bewegen van het lichaam.

Pilates wordt elke week op woensdag gegeven op locatie Cronenburg 8.00-9.00 en 17.00-18.00