Alternatieve herstel-bevorderende
therapieën

De wisselwerking tussen lichaam en geest

Je fysieke en je mentale gezondheid zijn nauw verbonden met elkaar. Stress en leefstijl spelen een belangrijke rol in de kans dat je klachten ontwikkeld. Leren ontspannen kan als onderdeel van de behandeling een heilzaam effect hebben. Revanu kan ook helpen om leefstijlpatronen te doorbreken die snel fit worden in de weg staan. Met respect voor jouw situatie.

Mindfulness

Met Mindfulness word je bewust van automatische gedachtestromen en leer je je aandacht meer in het hier en nu houden. Bij Revanu werken we met Jacobson, geleide visualisatie en Chi Quong. Dit kan individueel of in groepsverband.

Leefstijlcoaching

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gericht op het begeleiden van mensen die gezonder willen leven. Leefstijlcoaching gaat over positieve gedragsverandering. Mensen die geen ernstig overgewicht hebben, regelmatig bewegen, niet roken, matig alcohol drinken en de dagelijkse uitdagingen van het leven kunnen hanteren, leven gemiddeld zeven jaar langer en blijven ook langer gezond. Natuurlijk weet je zelf wel wat hiervoor nodig is en toch is het heel moeilijk om patronen te doorbreken en een gezondere leefwijze aan te leren. Leefstijlcoaching helpt je daarbij. Het is een ondersteunende, motiverende en positieve begeleiding met als uitgangspunt jouw doel. Met respect voor jouw situatie gaan we op zoek naar mogelijkheden om jouw gezondheid te verbeteren.