Fysiotherapie is bij ons meer dan fysiotherapie

We leren je ook signalen te herkennen

De fysiotherapeut is de deskundige van het menselijke bewegingsapparaat. We kunnen je helpen bij het in stand houden of verbeteren van je bewegend functioneren en bij het voorkomen van nieuwe klachten. Onze fysiotherapeuten adviseren, behandelen en begeleiden, zodat je verder kunt met sporten, werken, boodschappen, kortom leven.

Oefentherapie

Oefentherapie stelt je in staat om je lichaam zo te trainen dat je belasting aan kan die elke dag van je gevraagd wordt. Dit geldt voor dingen in je werk of studie, maar ook tijdens het sporten. Door het aanleren van de juiste beweging voorkom je overbelastingsblessures en andere ongemakken die je tijdelijk 'buiten spel' zetten in je werk of sportbeoefening.
Elke verandering van belasting vraagt een aangepaste training en alle structuren in je lichaam hebben tijd nodig om zich daaraan aan te passen.

Medical taping

Normaalgesproken wordt taping toegepast om gewrichtsfuncties te immobiliseren of extern te stabiliseren, bijvoorbeeld door een gewricht te beperken. Met behulp van medical taping kunnen wij echter ook andere effecten bereiken, waaronder het verbeteren van een spierfunctie, het beïnvloeden van de bewegelijkheid van een gewricht, het ontspannen van gespannen spieren en het verbeteren van de propriosensoriek (het waarnemen van de beweging van je eigen lichaamsdelen).

Dry needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij spieren worden aangeprikt op een speciale manier. Deze behandeling zorgt voor ontspanning van de spier, vermindering van pijn, verbetering van lokale bloeddoorstroming en verbetering van de beweeglijkheid. Bij Dry Needling zoekt de fysiotherapeut speciale punten in spieren die zowel lokale pijn als pijn op afstand kunnen veroorzaken. Deze speciale punten worden myofasciale triggerpoints ofwel spierknopen genoemd. Met Dry Needling kan resultaat worden geboekt bij klachten die al jarenlang aanwezig zijn en waarbij andere therapieën onvoldoende resultaat hebben geboekt.

Fysiotherapie aan huis

Ben je minder mobiel of kun je vanwege een chronische aandoening niet langskomen, dan is behandeling aan huis mogelijk als je een verwijsbrief hebt van je huisarts of specialist.