De bijzondere deskundigheid van Revanu

'Kijk het even aan' vinden wij de ergste klacht van allemaal

Revanu is een fysiotherapieconcept voor mensen die de ambitie hebben zo snel mogelijk van hun klachten verlost te zijn bij bewegingsletsel of na een operatie.
Onderscheidend is onze Fast Treatment Recovery methode, waarin medische kennis, wetenschap en behandelmethoden vanuit de topsport samenkomen. Je wordt binnen 48 uur gezien en onze fysiotherapeuten gaan als 'rechercheurs' op zoek naar de juiste diagnose. Vervolgens houden we scherp in de gaten of je genezing volgens wetenschappelijk onderbouwd plan verloopt. Elke patiënt profiteert daardoor van de kortst mogelijke route naar herstel. Zonder terugkeer van de klachten. Preventie en signalen leren herkennen zijn daarom een integraal onderdeel van elke behandeling.
Onze visie
Olympisch Finn zeiler Nicholas Heiner
Deskundigheid Revanu
volleyballend karakter
Een topsportbehandeling voor elke blessure of operatie
Olympisch RSX zeilster Lilian de Geus
ons verhaal

Herstellen als een topsporter

Het is ongelofelijk hoe snel topsporters fit zijn na soms heftige blessures. Een paar weken later strijden ze alweer voor de winst op hun gebruikelijke niveau. Hoe kan het dan dat zoveel mensen maanden tot jaren worstelen met blessures die vaak met een klein incident beginnen?

Het antwoord is verrassend simpel. Door in één keer de juiste diagnose te stellen en direct een behandelprogramma te starten. De intensiteit waarmee een topsporter zijn oefentherapie oppakt doet de rest. Met veel controlemomenten om te bepalen of het herstel verloopt zoals verwacht.

Revanu vindt dat die manier van behandelen voor iedereen beschikbaar moet zijn. Voor snel herstel, maar vooral om erger te voorkomen. De eerste dagen na het oplopen van een blessure of het ondergaan van een ingreep zijn cruciaal. Mark Haak ontwikkelde vanuit zijn ervaring als topsportfysiotherapeut de Fast Treatment Recovery methode (FTR) die werkt vanuit drie stappen: een snelle maar grondige medische diagnose van de oorzaak achter de klachten, de directe vertaling naar het juiste behandelscenario en een persoonlijk trainingsprogramma met monitoring en snelle bijsturing.

Revanu heeft de topsportervaring en de medische kennis om tijdens één intakemoment alle relevante informatie te verzamelen die leidt tot de juiste diagnose. We zorgen dat de patiënt de oorzaak van de klachten goed begrijpt, signalen leert herkennen en doordrongen is van het nut van de juiste training. De FTR-behandelprogramma's verlopen via een stapsgewijze opbouw, waarbij steeds maar één parameter tegelijk wordt gevarieerd om de reactie op elke interventie te kunnen beoordelen. Het opvoeren van de intensiteit op precies het juiste moment bepaalt de kwaliteit van het herstel en brengt de patiënt zo snel mogelijk terug op het oude, of liever nog een hoger niveau.
Neem contact met ons op
volleyballend karakter